Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنگام گوش فرا دادن به موسیقی بختیاری همواره می‌اندیشم که چه نیک‌بخت مردمانی اند بختیاری‌ها که بهره‌مند از فرهنگی چنین پرمایه و ارزشمندند. موسیقی بختیاری نه تنها از جنبه مدال، که از جهت کار کردی که در زندگی آنها دارد بسیار متنوع است. عاشقانه های بسیار لطیف، بی پیرایه و شاعرانه و نیز نشانه هایی از اهمیت زندگی جمعی در میان آنها را می توان به آسانی در این اشعار و نواهای زیبا مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(ص.۱۳)

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این جملات آغاز دیباچه حامد گرجی است بر کتاب نت تار بختیاری. گرجی دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه هنر تهران که امروز مشغول تدریس در ددانشگاه و هنرستان موسیقی پسران است، در اثری با عنوان تار بختیاری، تعدادی از آهنگ‌های بهمن علاءالدین (مسعود بختیاری) خواننده، ترانه‌سرا و آهنگساز بختیاری را در همکاری با عطاالله جنگوک آهنگساز و ردیف‌دان موسیقی ایرانی و نوازنده و مدرس صاحب سبک تار وسه‌تار، نت‌نویسی کرده است.

علاءالدین متولد ۱۳۱۹ شهرستان مسجد سلیمان، خواندن آواز و سرودن ترانه از دوران تحصیلات ابتدایی آغاز کرد و بعدها در سال ۱۳۵۰ و اوج گرفتن فعالیتش موسیقی بختیاری را وارد دوران تازه‌ای کرد. وی در کنار حرفه معلمی، سرودن، خواندن و تحقیق و پژوهش در مورد شعر و موسیقی بختیاری را ادامه داد تا سال ۱۳۶۵ که نخستین مجموعه آهنگ خود را با نام مال‌کنون با آهنگسازی و تنظیم جنگوک از آهنگسازان مطرح کشور منتشر کرد.

آنگونه که گرجی در معرفی علاءالدین آورده است، این خواننده و آهنگساز را می‌توان از معدود خواننده‌های بختیاری معروف و شهور دانست که همیشه تلاش کرد ناشناس بماند و به همین دلیل از نام مستعار «مسعود بختیاری» استفاده می‌کرد.

وی با اعتقاد راسخ به تولید و ارائهی آثار اصیل و مبتنی بر فرهنگ ، گویش و هویت ایلی و عشایری خود و به علت علاقهی شدیدی که به موسیقی اصیل و خالص عشایری داشت ، اغلب در فصول پاییز و زمستان که عشایر بختیاری در کوچ گرمسیری به شمال خوزستان نقل مکان می کردند ، به میان آنها می رفت و به صورت ناشناس برای آنها آوازهای محلی می خواند ، به آوازهای آنها گوش می داد و نواهای آنان را ضبط می کرد و از آنها برای ساختن آهنگ های خود ایده می گرفت. (ص.۷)

از این هنرمند که در سال ۱۳۸۵ و به سن ۶۶ سالگی درگذشت، آلبوم‌های هی جار (۱۳۷۱)، تاراز (۱۳۷۳)، برافتو (۱۳۷۵) و آ ستاره (۱۳۷۷) در زمان حیات منتشر شد. دو آلبوم بهیگ و ویر از این هنرمند نیز در سال‌های ۱۳۸۶ و ۱۳۹۳ به همت نزدیکانش و براساس نسخه‌های ضبط خانگی به بازار آمد.

گرجی در معرفی استاد عطاالله جنگوک می‌نویسد روایت موسیقی نواحی گوناگون ایران (بختیاری، قشقایی، موسیقی فارس و بندرعباس) به زبان تار و سه تار، وجه مهم کارنامه هنری عطا جنگوک است. آثار محلی جنگوک پیش گام معرفی موسیقی آن مناطق در قالب های ارکسترا چندصدایی ، با تأکید بر حفظ اصالت قطعات ارائه شده هستند. مال کنون، هی جار، پر ستاره و یار کدیم نمونه‌هایی ارزشمند از این دست آثار هستند. 

این کتاب حاوی نت‌های ۲۶ قطعه آهنگ است که در ۷۵ صفحه توسط انتشارات آواز در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

برچسب‌ها ایل بختیاری کتاب موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایل بختیاری کتاب موسیقی ایل بختیاری کتاب موسیقی موسیقی بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۲۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره سراسری تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی فراخوان داد

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دانشجوی متقاضی، صرفاً میتواند در یکی از بخش‌های جشنواره (بخش صحنه‌ای و بخش نمایشنامه نویسی) یا به عنوان کارگردان حاضر شوند (به غیر از بخش نمایشنامه نویسی)

جشنواره دارای ۲ بخش رقابتی است:
الف: بخش رقابت دانشجویان هنر‌های نمایشی (این بخشِ بر کارخلاق  و ایده‌های اجراییِ نوین و تجربی تاکید دارد)
ب: بخش رقابت دانشجویان سایر رشته‌ها 

دانشجویان متقاضی در هنگام ثبت نام، ملزم هستند گواهی اشتغال به تحصیل، مجوز نویسنده، مترجم و ناشرِ اثر پیشنهادی خود را در به دبیرخانه جشنواره ارائه کنند.  
پس از اعلام نتایج اولیه، هرگونه تغییر در شرایط درخواستی تنها با هماهنگی و موافقت دبیرخانه امکان پذیر است.

ستاد برگزاری جشنواره سراسری تئاتر دانشگاه آزاداسلامی به هر یک از آثار منتخب، کمک هزینه پرداخت خواهد کرد.

برای ثبت نام آثار خود را تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ به نشانی    https://eas.iau.ir/fa/form/۲۸    ارسال کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تماس ۷۳۶۸۱۶۸۹ -۰۲۱ تماس گرفته و یا به نشانی پیام‌رسان ما در بله bashgahe_roshd@ مراجعه کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جشنواره سراسری تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی فراخوان داد
  • رقص حامد آهنگی با آهنگ عربی مقابل مردم
  • (ویدیو) رقص بامزه و جنجالی حامد آهنگی با آهنگ عربی
  • رقص چشم‌نواز حامد آهنگی با آهنگ عربی مقابل چشمان مردم +ویدئو
  • رقص بامزه حامد آهنگی با آهنگ عربی (فیلم)
  • اینستاگرام با Add Yours امکان اشتراک‌گذاری آهنگ را فراهم کرد
  • دانلود آهنگ های شاد جدید 1403
  • ماجرای صعود به جام جهانی با آهنگ صادق بوقی!
  • صلاح به تاریخ‌نویسی در لیگ برتر ادامه می‌دهد
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند